В нощта на Нова година в резултат на точен ракетен удар

...
В нощта на Нова година в резултат на точен ракетен удар
Коментари Харесай

Киев съобщи за 400 убити руски бойци в училище след ракетна атака

В нощта на Нова година в резултат на прецизен ракетен удар от системата HIMARS по постройката на учебно заведение № 19 край град Макеевка (Донецка област) са убити или ранени стотици мобилизирани от Саратовска област, събрали се да честват Нова година. Точният брой на починалите и потърпевшите не е прочут, като съгласно разнообразни източници става дума за от 100 до 600 души.
Украйна твърди, че е ликвидирала към 400 съветски бойци. Данните за броя на убитите не могат да бъдат доказани. Проруските локални управляващи удостоверяват за жертви, само че не и за 400 починали.

Даниил Безсонов, върховен представител на подкрепяните от Русия управляващи в окупираните елементи на Донецка област, съобщи, че ракетата блъснала Макеевка е американска - „ Хаймарс “.
„ Има убити и ранени, точният брой не е прочут “, написа той в Телеграм.

The Russian base in Makiivka is but dust. HIMARS have delivered absolute carnage. An expected response for the Russian Shahed terror attacks on New Years Eve and the newest reminder that no matter where Russians position themselves, they are not safe.

— (((Tendar))) (@Tendar)
Голям брой съветски коментатори и блогъри признават за удара, само че считат, че жертвите не са толкоз доста. Според украинските военни ранените при офанзивата са 300. Местните проруски управляващи настояват, че 25 ракети са изстреляни към региона в новогодишната нощ. Часове след удара против Макеевка, Киев бе подложен на офанзива с дронове и ракети, които са поразили основна инфраструктура.
Ето и един от сериозните:
По отношение на Макеевка
Идва в ПТУ от HIMARSa. В постройката са настанени мобилизирани хора. Значителен брой от тях бяха убити и ранени. Вечерта отломките към момента се разчистват.
След ударите по огромните хранилища за муниции, гориво и петрол, те започнаха да се разпръскват, с цел да се избегнат огромни загуби на материални средства при положение на удари. Това даде резултат и вражеските удари против огромните хранилища бяха неведнъж по-малко.
Изглежда, че сходен метод би трябвало да се ползва и към въпроса за скупчването на персоналния състав в обсега на ефикасния обстрел на съперника. Но както виждате, макар няколкомесечната война някои заключения не са направени, което води до ненужни загуби. Ако бяха взети обикновени защитни ограничения, свързани с разпръскването и укриването на персоналния състав, можеше да се избегнат жертвите.
Некомпетентността и неспособността да се схване опитът от войната не престават да бъдат сериозен проблем.
Мир на душите на мъртвите. И се надявам, че след тази история най-сетне ще бъдат направени заключения.
 
 
02 Яну 202362701 Яну 202319931 Дек 202242730 Дек 202248429 Дек 202224328 Дек 20221009КоментариXYZ02 Яну 2023 14:03ч.
Само изроди могат да се радват на гибелта на убитите съветски бойци. Мир на душите на убитите бойци. Убийците ги чака същото.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати А в случай че се радват02 Яну 2023 15:06ч.
на гибелта на украински бойци, не са изроди, нали?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Укпопитеците не са хора, единствено наподобяват отдалеч02 Яну 2023 15:28ч.
Също като тукашните жълтопаветни евроатлантици.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати " Времето разкрива всичко прикрито и прикрива всичко ясно " 02 Яну 2023 14:09ч.
Ще поживеем, ще забележим.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Cicero02 Яну 2023 14:14ч.
Украйна губи по най-малко 400 всеки ден, тъй че...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати жоро02 Яну 2023 14:19ч.
Съдейки от типа на изцяло разрушена постройка, удара не е от Химарс (или каквато и да е друга ракета). По-скоро това е детониране на авансово заминираната постройка.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати жоро02 Яну 2023 14:28ч.
Оказах се прав (почти). Ето последни данни съгласно Рибаря: В 00.01 1 января 2023 года по зданию ПТУ в донецкой Макеевке был нанесен удар из РСЗО HIMARS (два снаряда перехвачены Противовъздушна отбрана, четыре достигли цели). С середины декабря В ПТУ разместили 14444 полк. Да, все они были мобилизованными. Там же по чьей-то преступной наивности решили разместить склад с боекомплектом, который в результате удара сдетонировал. ▪️По нашей информации, всего в здании было към 600 человек. ▪️Погибших подтверждённых — порядка 70 человек. Разбор завалов продолжается. Оценочно безвозвратные потери достигают 110 человек. ▪️Раненых свыше 100 человек (согласно данным (https://t.me/opersvodki/12242)Оперативных сводок 136). https://t.me/rybar/42442
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ТАСС е упълномощена да съобщи02 Яну 2023 17:15ч.
По последни данни починалите съветски военни в разрушеното образователно заведение са 62. Ударът е бил нанесен в среднощ. Висока информационна интензивност на военния личен състав в Макеевка (ДНР) е повода за удара по постройката на професионално учебно заведение от въоръжените сили на Украйна. Това оповестиха от правоохранителните органи на ДНР.„ Според предварителната версия повода за удара с HIMARS е била високата интензивност на потребление на мобилни телефони от пристигналите военнослужещи. Хохлите, употребявайки разследващия комплекс ECHELON, са засекли интензивността на клетъчните връзки и местоположението на клиентите!!!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати revenge02 Яну 2023 14:20ч.
Сега следва да забележим съветското възмездие. Ще има нечовечен ответен ракетен удар, ще има укро-квичене на изгоряло...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Украйна губи02 Яну 2023 14:23ч.
Украйна нищо не губи. Първата работа на западняците беше не да доставят коли за здравна помощ, а хладилни камиони. Украинското законодателство беше променено единствено месец преди СВО, позволявайки елементарно изнасяне на органи и трупове на военни. Сега " безследно изчезналите ", потънали в хладилните камиони или там някъде, надвишават 20 хиляди. Но доста от " безследно изчезналите " изобщо не ги афишират и не престават да източват мангизите, които им се поставят. Но това не е корупция. Това е действителният живот в укрия.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати А руснаците02 Яну 2023 15:08ч.
даже не си вършат труда да прибират мъртвите си.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Dr.grin02 Яну 2023 14:25ч.
Руснаците не виждат тази война като своя...не желаят да изоставят живота си..и да пазят нещо си...от което не виждат веществен интерес. Сами предават своите...западната оропаганда е в пъти по -силна и безапелационна..и като прибавим зеления $...нещата се подреждат...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Предстои да забележим съветското отмъщение02 Яну 2023 14:29ч.
Докато ВСРФ се занимават с " възмездие ", а не с поставените задания, дълго ще се мотат към Донбас и Бахмут. ВСРФ не са отишли в укрия, с цел да дават отговор на украински удари, а за напълно други цели. Засега не са достигнали и половината от тях.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати всезнайко02 Яну 2023 14:37ч.
Не спирай уютно дотук, кажи какви са тия " напълно други цели "!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Абв02 Яну 2023 16:10ч.
Да унищожават врага на границата си, да демонтират военната машина, основана в Украйна и да денацифицират украинското общество. Стана ли ти ясно? По-голямата цел - американските войски да се върнат там, където бяха до 1997 година
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ТИ си мислиш че това са целите02 Яну 2023 16:45ч.
Русия не играе за победа в тази война. Военната машина на Киев освен не е ликвидирана, а става от напомпена- по-напомпена със западна военна техника! До заличаването на мобилизационния капацитет на Украйна е доста, доста, надалеч... С тези темпове може да се проточи още няколко години! " Денацификация " на украинското общество е една хумореска! Пълен парадокс! Укрите сега са фанатизирани на 99 % и тези които не са били нацисти-фанатици, към този момент са такива! " Денацификация " на Украйна беше допустима единствено при 100 % окупация на цялата територия на Украйна от съветската войска, което на практика е невероятно, не е било по силите даже на Съюз на съветските социалистически републики! Дори по времето на Сталин украинският шовинизъм не е бил надвит, в УССР доникъде на 50-те е имало въоръжена опозиция против ЧА!!! Това при могъщия Съюз на съветските социалистически републики, по какъв начин си го представяте това през днешния ден, при хлабавата Путинова Русия??? А американската войска през днешния ден напълно легално и по роднински се е намърдала на 80 % от територията на Украйна, камо ли да се " връща там, където е била 1997 ".... Извод? " Целите " на СВО нямат нищо общо с формалните цели, оповестени от Путин. За в този момент всичко върви по проекта на американците, а Русия търпи единствено негативи. Путин е вкаран в капан - ни напред, ни обратно!! Единственият късмет за Русия да се измъкне от клопката, е да счупи сюжета! Да заиграе за ПОБЕДА, същинска ПОБЕДА! До в този момент такова нещо няма.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Глупости, не са 400, а са 40000 и не е в учебно заведение, а в болница!02 Яну 2023 14:40ч.
Да се готвят тези, които са в детските градини!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати MarlboroMan02 Яну 2023 15:25ч.
по този начин наподобява алената войска, когато води нежелана от народа и непопулярна измежду него война; информация - ПСВ...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ти би трябвало да си починал:02 Яну 2023 17:05ч.
" Четирима от каубоите на “Марлборо ” са умряли от заболявания, свързани с тютюнопушенето "
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати харли дейвидсън02 Яну 2023 17:37ч.
не проличава коментарът му да е написан от жив човек.:)
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ура-а-а-а! Така се радвах и аз,02 Яну 2023 15:27ч.
когато преди няколко години прегазих с колата един мой първи братовчед, с който като дребни бяхме отраснали като братя. Вярно че беше по-умен от мене и по тази причина го понамразвах, така че когато ми се изпречи на шосето, вместо да натисна спирачка — форсирах и го пратих в Рая. Какво да с еправи: ТАКИВА съдебномедицинска експертиза НИЕ ХОРАТА — ненавиждаме, убиваме, гледаме да останем ние, а омразните нам да „ отсвирим “.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати задунайска уфсъ с евразийски манталитет02 Яну 2023 15:43ч.
руснаците, определящи войната в Украйна като сполучлива, са намалели от 24% на 14%. За сметка на тези, оценяващи войната като несполучлива, от 5% са се нараснали на 14%. Останалите, който са непрекъснато към 70%, избират да пропуснат въпроса, рано е да се дава отговор или се затрудняват да отговорят.Тези 70% са най-красноречивата информация за боязън от гонене за изявление на някакво мнение във връзка с " СВО ". Сигурен съм обаче, че измежду правоверните рашисти в БГ всички са 100% уверени, че всичко е наред във войната и успеха ще е съветска. За цифрата на загубите-като паднат стоманобетонните плочи върху хора, няма оживели, единствено тези в мазето могат да оцелеят, в случай че е проектирано като укритие и в случай че плочата над него е издържала. А в случай че там са били складирани боеприпасите, може да има инцидентно някакви оживели от тези 600. Не чакам ТАСС или РИА да показа точните загуби https://www.segabg.com/sites/default/files/_sega/styles/sega-max960-nocrop-watermark-conditional/public/2023/01/fd11d6ab-6cae-467b-80b0-44188e968531.jpeg
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати thenewone02 Яну 2023 15:44ч.
Хохлите честват последната си Нова година. Жми сюда: https://politikus.info/uploads/posts/2023-01/1672541088_ukros.jpg
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати mathur02 Яну 2023 15:49ч.
Тва са нацисти бе дебил.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати На война, като на война02 Яну 2023 15:56ч.
който не е лежал в окоп, стрелял по съперник „ южните “ и те не са стреляли против него условно, който не е чул грохота на танковете, плача на пикиращи и бомбардиращи самолети, пламъците от гърмежите на реактивната артилерия или свистенето на снаряди, има компликация да прави съществени заключения за войната, в която всеки има свойте аргументи да убива. Мир на праха на починалите и от 2-те страни в този противен спор. Няма „ нежелана от народа и непопулярна измежду него война “, както и обективна. Има аргументи за нея, като те също имат друг темперамент и значимост. Както в тази ситуация се получава – пердах сред първокласник и първенец по карате. Да се подстрекава първокласника, вместо да се търси мир е незаконно – както и да се гледа на това. Очевидно подстрекаващите имат голям интерес в най-широкия смисъл на понятието, а цената я заплащат всички. Без „ премахване “ на подстрекаващите в най-широк смисъл, които са една от главните аргументи за разрушенията, гибелта и страданията на доста хора, явно мир не е вероятен. Дано Божията воля успее да укроти алчните упоритости и да спомогне за обективен мир, а всички отговорни получат Божието наказване. Няма място за наслада, а единствено за тъга и горест.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Некомпетентността и неспособността да се схване опитът от войната не престават да бъдат сериозен проблем.02 Яну 2023 15:57ч.
Важното е, че путинският еврейско-олигархичен режим с цената на предаването без пердах на съветския Херсон възвърне износа на амоняк по откраднатия от Ротенберг руски водопровод Толиати - Одеса.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати rover02 Яну 2023 17:31ч.
" Данните за броя на убитите не могат да бъдат доказани. " - да турнат укрите още една нула най-после тогава. те това го могат доста добре.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Дек 2022171824 Дек 2022289029 Дек 2022121828 Дек 2022588
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР